Възстановяване на реда след празник

Вчера празник – днес е почистване!

Следващото събитие имаше голям успех, имаше дори повече гости от предвиденото, купонът продължи до късно през нощта, а апартаментът се превърна в бог знае какво. Е, ако го върнете в предишното му състояние, миенето на чиниите и почистването на подовете ще ви помогне. Не се тревожете, на помощ идват съветите дадени ни от чистачи.com.

Но какво ще стане, ако тържеството донесе изненади под формата на счупени чаши за вино, упорити петна и неприятна упорита миризма? За да се справите сами с такъв хаос, трябва да знаете как да го направите.

Премахване на счупени фрагменти от стъкло

Не хващайте веднага метла и изваждайте счупено стъкло от линолеум, ламинат или килим. Първо, по-добре е да вземете най-големите фрагменти, а прахосмукачка без дюзи ще се справи с малките.

Най-лесно е (и най-важното – по-добре) да събирате фрагменти от всяко равномерно и твърдо покритие, като използвате широка лепяща лента или обикновена лепяща лента.

За удобство лентите са залепени една върху друга, докато от тях се получи лепкав правоъгълник. Те трябва да покрият фрагментите (лепкава страна надолу), леко притиснете надолу с гъба отгоре, след което леко разкъсайте и изхвърлете. Тази операция е добра с това, че може да се повтори няколко пъти.

Винаги може да Извозваме с наши чували за изхвърляне на боклуци.

Как да премахнете петна от восък

В допълнение към приятните спомени, след празничните вечери и свещи, восъчните петна често остават. Как да ги премахнете от мебели, килим или дрехи? Най-добрият начин е да замразите восъка. Това е лесно да го направите, просто сложете пакет с лед върху петното. Опитните домакини отдавна са убедени, че втвърденият восък е много по-лесно да се изстърже. В същото време неговите малки частици все още могат да останат – те се отстраняват по-лесно със сешоар и салфетки.

 

За отстраняване на остатъците от восък от мебелите е необходим и сешоар. Първо повърхността се загрява, а след това бързо, докато изстинат, внимателно се избърсват с кърпа. Последният етап е обработката на останалата следа със специален „лак“ за мебели.

За да премахнете петната от восък, върху килим или дрехи, ще трябва да използвате ютия. Технологията е следната: петното се полага от двете страни с хартиени кърпи и се глади с минимална мощност. Температурата ще разтопи восъка до течно състояние и хартията може да го абсорбира. Ако петното не може да бъде изцяло отстранено, то трябва да се избърше с памучен тампон, напоен с препарат за миене на съдове.

Елиминиране на миризми

За да освежите стаята след празничния празник, използвайте мандаринови и портокалови кори. Това не означава, че те трябва да се разхвърлят навсякъде. Корите се сваряват в тиган с малко вода. Цитрусовият аромат, произведен по този начин, ще може да замести всички „празнични“ миризми.

Този метод ви позволява също да се отървете от миризмата на месо и риба в микровълновата фурна или фурната – за това в тези устройства се поставя тиган с пържени корички.

Такъв необходим домакински уред като хладилник може веднага да развали настроението с цял набор от различни миризми. Те обаче също могат да се борят ефективно. Има доста начини да се справите с неприятните миризми: отворен пакет със сода, оставен на рафт, активен въглен, памучна топка, напоена с воден разтвор на канела, ванилия или кафе. Тези средства се препоръчват да се поставят на един от долните рафтове.