Water

Защо не трябва да завира водата два пъти

Знаете ли, че варената няколко пъти вода губи ценният си състав и оставя неприятен вкус в устата, понякога метален вкус. Някои разфасовки на минералните води позволяват да си спестите тези усещания.

Колко често забравяме, че чаят отдавна е сварен и вече е успял да се охлади, улисани пред любимото си шоу или сериал? Ние не обръщаме внимание на печката отново и отново, а там водата се вари в кана. Знаете ли какво се случва, когато заври водата за втори път?

Когато заври водата отново, нещата се променят към по-лошо: преварена вода е напълно лишена от вкус. Ако това се повтори отново няколко пъти, тя става много, много неприятна. Някои може да твърдят, че суровата вода е без вкусна. Ни най-малко. Направете един малък експеримент.

След известен период от време, един пие вода от чешмата, друг приема само бутилирана вода, трети държи тя да е филтрираната вода. Водата може само веднъж и отново да намали не само количеството си, чрез изпаряване. Всички тези течности имат различни вкусове, променят състава си и последния вариант (варени няколко пъти), могат да оставят неприятен вкус в устата на метали.

Също така, ако решите отново да заври водата, тогава обърнете внимание на това колко време е минал от процеса на минало кипене. Ако това е дълъг период време, най-добре е да се оттича водата и да се изсипва в каната с чиста вода. Фактът, че водата развива различни вредни микроорганизми, прах и други отпадъци е достатъчно показателен.

Ето и няколко съвета:

Всеки път, когато смятате да преварите вода, наливайте прясна вода;

Не варете течността отново и не добавяйте към старите останки пресни;

Преди кипене на водата, оставете да престои няколко часа, за да улегнат тежките материали до дъното;

Наливайте вряла вода в термос, вижте някои разфасовки на минерални води, затворете и включете в рамките на няколко минути, а не веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *