Инсталиране на вътрешно и вътрешно тяло на климатик

Вътрешното, както и външното тяло трябва да бъдат правилно инсталирани, за да се получи желания ефект, функционалност по предназначение и дългосрочна работа на климатика. Това в повечето случаи се прави от специалист, но е добре да имате обща представа за реда на нещата.

Ето и някои стъпки, които трябва да се следват в монтаж на климатик:

Инсталиране на вътрешно тяло на втора употреба климатик Toshiba RAS-221AB:

Стената, на която ще бъде монтиран уреда трябва да е стабилна, в това число на нея не бива да има изолация или да е в процес на рушене. Използват се 4 винта, за да се закрепи поставката върху избраната стена за custom essay монтаж на климатик. След това се разполага  уреда, като задължително се нивелира, хоризонтално и перпендикулярно. В противен случай е много вероятно да се появи теч, по време на режим Охлаждане.

Изходната тръба се поставя на дъното на вътрешния модул, като най-високата точка на тръбата не бива да превишава позицията на ваничката за събиране на кондензирала вода. Разполагат се и свързващите тръби, кабели и изходна тръба. За целта се използва изолационен ръкав, с който се обвива мястото на свързване на тръбата и вътрешния модул. Следва изолиране на ръкава с изолирбан, за да се предотвратят поява на конденз и вода.

Затягат се свързващите тръби, кабели и дренаж с помощта на пластмасова тръба. Идва ред на окачващия модул на планката. Върху такъв се поставя уреда по средата. Климатикът се натиска по кухините, до пълното прилепване и попадане в каналите на планката. Сигнал за плътно прилягане е и самото прищракване.

Инсталиране на външно тяло на климатик Toshiba RAS-221AB:

Външният модул се монтира здраво, за да не се подаде при силен вятър или буря. Инсталирането се прави върху циментова плоча или бетонна стена.

При инсталиране на климатици в близост с морския бряг се препоръчва използване на предпазна плоскост, която да блокира вятъра.

Видът на структурата на повърхността за монтиране на климатика, дайкин с отстъпка трябва също да е стабилна, направена от цимент или достатъчно здрав материал. Такъв трябва да издържи не само на външните влияния, но и на самата тежест на климатика. В противен случай трябва да се предприемат мерки за подсилване на стената, осигуряване на подпора, смекчаване на вибрациите. Вижте повече в каталог климатици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *