Как спортът и упражненията могат да са добра превенция срещу заболявания

Остеопорозата е един от коварните заболявания на двадесет и първи век. С нея можем да се борим, твърдят специалистите, а за това идеалната превенция е в движението. За целта изберете подходящ за вашата натура спорт. Чудесна възможност представлява тенис играта.

Тя може да се играе любителски или с учител, може да се играе по двойки или самостоятелно, а също така да се практикува, както на открито, така и на закрито. Всичко това предоставя голям диапазон от възможности.

Лекари, треньори и спортисти са на мнение, че не е прекалено рано да се справяме със заболяванията и никога не е прекалено късно да започнем, ако спорта ни доставя удоволствие.

Препоръчва се физическа активност в редица заболявания, включително това на костите. Ето, защо тенисът е една от най-подходящите игри да си набавим свеж въздух, организмът да получи достатъчно физическа активност за кардио, както и раздвижване на всяка група от тялото.

За тенис повече може да научите и на живо, а едва, когато сте убедени, че това е вашият спорт да потърсите учител, екипи и да започнете тренировка.

Други подходящи спортни дисциплини, които помагат в превенцията с болестите са ходенето пеша, скандинавското ходене, танците, плуването, тай чи.

За преодоляване на заболяването остеопороза се препоръчва практикуване на избрания спорт поне 3 пъти седмично. Минималното време на изпълнение на упражнения или спортни занимания е 30 минути.

Изследвания показват, че хората, които практикуват редовно спорт и имат усилена физическа активност най-малки 3 пъти седмично са по-малко застрашени от фрактури и болежки по тялото.

Статистиките показват, че системно от остеопороза страдат 10% от хората по света. Сред тях 90% са жените и 7% мъже.

Най-много за здравината на костите може да се направи на млади години. Зад това твърдение стоят медицински лица и спортисти. Ето, защо съветът на специалистите е да не загърбваме здравословният начин на живот, включващ минимални усилия за ежедневни упражнения или любимият спорт. Научете повече за tenis raketi, в случай, че вече сме събудили интереса ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *