Кога една мебел е станала вече стара

Много по-често старинните мебели, които са повече от 100 години, се намират в реколтата, датираща от 15-50-те години на миналата епоха. Тези елементи също представляват интерес за ценителите.

Почистване на апартамента може да доведе до редки антични мебели, за които колекционерите са готови да платят голяма сума.

Разбира се, някои мебели остават в апартамента или в къщата от десетилетия благодарение на приятните спомени, но рано или късно идва тяхното време за основен ремонт.

В този критичен момент възниква въпросът какво да се прави със старите мебели в апартамента.

Първото правило е свързано с използването им. Необходимо е да се признае, че в повечето случаи това е най-оптималното и правилно решение. Но тук може да си припомните истории от книги или филми, когато сред различни боклуци имаше антики с уникална история.

Много често можете да намерите реклами за продажбата на антични часовници, свещници, настолни лампи и други продукти. Но мебелите с вековна история са много по-редки. Това се дължи на тежкото им износване или повреда.

Дървото и шперплат не са най-издръжливите материали, така че намирането на идеално запазен екземпляр е доста трудно. Понякога дори случайно е възможно да се срещнат наистина антични мебели, отдавна забравени на балкона, в килера или гаража.

Ако имате много стари мебели, за които се чудите какво да направите, обадете се тук – поделение за изхвърляне на стари мебели.