Няколко стъпки, които да съобразите при отглеждането на саксийни растения

Кое цвете да изберете за дома и да не навреди на здравето ви. Ако сте си задавали този въпрос и все още нямате цветя у дома, само, защото не сте насяно, то запознайте се с тази статия, която може да се каже полезна и за много хора, които нямат дворове, където да отгледат цветна градинка.

Преди да изберете саксийни растения, би било добра идея да се уверите, че членовете на семейството не са алергичен към тях. Избирайки саксийни растения за интериорен дизайн може да получите дори много повече.

Стайните растения могат да бъдат закупени по всяко време на годината, но през зимата грижите за тях трябва да са по-специални. Опитайте се да не се купуват растения, които виреят само на открито, в противен случаи ще се наложи да ги засадите директно в двора.

под открито небе, тъй като предложението „отстъпка“. Ако имате двор, които се нуждае от сезонно почистване, вижте тук: DEPO.BG

При закупуване на стайни растения обърнете внимание на кореновата система, ​​корени дренажни отвори, празното пространство между компоста и вътрешната страна на съда, мекота на листата и т.н.

Растенията трябва да бъдат обвити или опаковани за през зимата, ако са пряко изложени на открито (тераса, веранда или в двора). Потърсете фирма за почистване на дворове и терени – EVRO5.COM.

Опасността от студения въздух често е най-голяма, когато растенията са поставени на верандата и създават впечатление, че са на закрито, но реално студеният въздух прониква до сърцевината им.

Опитайте се да се осигурите период за растителна аклиматизация. Дръжте всяко растение далеч от пряка слънчева светлина и течение поне в началото докато се адаптира към смяната на местоположението си. Бъдете внимателни и при поливане. Не го премествайте от едно място на друго и се опитайте да намерите „правилното“ място. Просто го оставете на мира на умерено топло място и не пряко излагане на слънцето. Загубата на едно-две листа през този период е нормално явление, но ако броят им се увеличи е добре да потърсите причината.

Положението е различно, с цъфтящи саксийни растения, като азалии, хризантеми и циклама, които имат зимен цъфтеж. Поставете саксии с такива растения на постоянни места и колкото се може на повече светлина, когато това е възможно.

За двор, вила, къща, непременно трябва да имате достъп до вода. В началото на засаждането им, а при много видове и по-късно необходимостта от поливане е ежедневна. Вижте тук за сонда за вода: EVROSONDA.COM.