Подмяна на пода в апартамент

Съществуват няколко причини, поради които може да се нуждаете от смяна на пода в апартамента. Те могат да бъдат свързани с аварийно състояние на стария покрития (напукани, бичени, изгнили дъски). Ако имате желание може да направите къщата си да изглежда повече от това, което е била като нова.

Например, ако на пода на кухнята си имате дървен паркет и бихте искали да разкрасите с плочки, ще се наложи да разкъртите подовата настилка или да монтирате върху нея.

За целта може да направите мокра или суха замазка, в зависимост от щамовете, които могат да издържат на дизайна на къщата. Фактът е, че плочките могат да са слабо прикрепени към дървената повърхност е решение на въпроса как да се промени пода в апартамент.

Когато се изисква подмяна на целия паркет не трябва да бързате с изводи за необходимостта от замяна на стар към нов тип покритие. Добре е предварително да сте насяно с предимствата на ламинат, възможностите за някои видими дефекти, които могат да сигнализират за това. Дървеният под, например не е необходимо, да бъде заменян, ако не издава характерно скърцане. Такова най-често се проявява след дълги години на експлоатация. Този дефект е често срещано явление и може да възникне, от неправилни покрития и технология до избор на дърво и бои. Дефектът се елиминира лесно. Оглеждайки се наоколо, проверете за състоянието на всяка дъска. Ако са изгнили е крайно наложително да се подмени пода.

Разпространението на пукнатини по повърхността бързо може да се влоши. Понякога само частичен ремонт е достатъчен, за да се поправят нещата, но в други случай се налагат по-кардинални мерки със замяна на стара подова настилка и поставяне на изцяло нов ламиниран паркет.

Сигналът за замяна на конкретни връзки може да бъде появата на пукнатини по пода. Съединителят за целта се разпределя равномерно. Пукнатините могат да показват друго. Ето защо трябва напълно да прекроявате замазката и да го замените.

Ремонтът на дюшеме дърво понякога не се нуждае от пълна подмяна и това е достатъчно, само за частичен ремонт. Постепенно всичко трябва да бъде свързано и с правилната стратегия за грижа и почистване, съобразно цените.