Полезни съвети за домакинска работа

Полезни съвети за дома на домакинята в кухнята

Често се случва, дори най-модерните почистващи препарати да не могат да се справят с проблемите в нашите домове. Това е до болка познато на всяка домакини, въпреки, че те са проектирани да решат проблема незабавно.

И се случва, че в най-неподходящия момент „химията“ свършва или се губи на труднодостъпни места на шкафове и всеки знае за опасностите от химията . В такава ситуация ще ви помогнат полезни съвети за домакинята, включително тествани във времето продукти, които не изискват специални разходи, но могат да премахнат петна, ръжда, котлен камък и други замърсявания, както и да премахнат неприятна миризма.

Почистване на кухня

Ако кухненската маса е покрита с мръсотия, а след това периодично я бършете със смес от мляко и оцет, може да забравите за пукнатините и мръсотията, върху нея.

Понякога мазнините се натрупват в канализационните тръби, свързани с мивката, и водата престава да тече нормално. За да предотвратите такова „запушване“, периодично трябва да изсипете хладна вряла вода в отвора за оттичане на мивката.

Когато, върху стените на метална кана се образува слой от неравности, той може лесно да се отстрани с помощта на сода за хляб и оцет. Първо трябва да изчакате водата в чайника да заври и след това да добавите 2-, 2.5 супени лъжици сода за всеки литър течност там. След това чайникът отново се поставя на огъня на газова печка и се вари около 20 минути.

След това трябва да източите водата със сода и да напълните чайника с вода с оцетна есенция със скорост 1/2 чаша на 4 литра вода. Необходимо е отново да кипнете водата в продължение на 20 минути, след тази процедура слоят котлен камък лесно ще напусне стените. Основното нещо е да измиете чайника добре с чиста вода след всички манипулации.

Има и друг начин да се отървете от мащаба: Четири процентен разтвор на солна киселина трябва да се излее в чайник и да се нагрее до 60-80 градуса, след което изчакайте, докато скалата започне да скача по стените.

Най-лесно е да почистите съда от котлен камък с кафе: Достатъчно е да сварите вода в него с парченца обикновен лимон и след това да изплакнете с чиста вода.

И тук може да разберете от товарнипревози.com за различните продукти и дори малки кулинарни тайни, които със сигурност ще ви бъдат полезни.

Грижа за стъклото

За да забравите за замъгляването на прозорците през зимата, добавете малко нишесте във водата за измиване на чашата – около лъжица на литър. Може, също така да ги избършете с глицерин – ефектът ще бъде същия. Ако чашата вече е заледена, тогава те трябва да бъдат избърсани със салфетка, потопена в силен разтвор на натриев хлорид. Изчакайте да се размрази и след това избършете добре повърхността.

Най-надеждният и вековен почистващ препарат за стъкло е прах за зъби или креда. Използва се в съотношение 2 супени лъжици на чаша вода и се избърсва с тази смес от стъкло. Когато стъклото изсъхне, избършете го отново със суха, мека кърпа или вестник.

През лятото мухите често летят в къщата, така че да не оставят следа на огледалата, трябва да ги избършете с резен от плода круша.

За да се отървете от зеленикавата плака, върху вазите може да използвате монета от 5 стотинки на дъното на съда.

Можете да запазите матираното стъкло красиво за дълго време, ако при миене добавите оцет в гореща вода.

Стъклата на чашите няма да се замъглят, ако първо се избършат със смес от глицерин и течен сапун в съотношение 3: 7 и няколко капки терпентин. Тогава чашите трябва да се избършат с парче фланел.

За да измиете стъклени съдове с тясна шийка (ваза, графа), за да блеснат, трябва да добавите парчета от вестник или фино натрошени яйчени черупки във водата. За да се измие всичко. Съдовете трябва да се разклатят малко и след това да се изплакват два пъти: първо с вода и оцет или сол, а след това с чиста вода.

По-добре е да избършете кристалната стъклена чаша с вълнена кърпа, като я натопите още в синьо, тогава кристалът отново ще искри.

Надяваме се тези полезни съвети за почистване да свършат работа на домакиня.

Тук може да видите за ИЗХВЪРЛЯНЕ НА СТАРИ МЕБЕЛИ В СОФИЯ – ЦЕНИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ.