Разни идеи в почистване на къщата

Има техники и препарати има стари бабини рецепти за почистване, които са се доказали във времето. Научете за някои от тях, преди да е станало твърде късно за някои от нещата и да се наложи изхвърляне.

Чаша за вода – не е нужно да я изхвърляте, ако ръбът й е повреден. С фина шкурка може да натриете счупеното място. Добре е чашата да се използва и за ваза.

Етикетите – за да се отстрани лесно от буркан или бутилка, по пластмасови съдове, трябва да натриете с бебешко олио. След това ако се налага може внимателно да минете с тел за чинии.

Миризми в кухнята – за да се намали във вряща вода поставете половин стръкче розмарин.

Буркан с винт – когато капачката заяжда поради образувала се ръжда и вакуум, достатъчно е да използвате отварачка, за да освободите част от въздуха. След това отварянето й с ръка е лесно.

Кожени мебели – важно е на половин година да се намазват с рициново масло. Ако мебелите са светли с препоръчва да се използва вазелин или безцветна боя за обувки.

Дъвка – много неприятно усещане, където и да е залепена. Лесно може да я отстраните със студено. Ако не може да натриете с парче лед, то поставете на студено предмета или дрехата, а след като замръзне изтържете с нож.

Тук може да научите повече и за: Почистване след труп.