5 начина да се предпазите от камъни в бъбреците

Всеки, който някога е преминал през „ада“ от кризи с камъни в бъбреците, ще ви каже, че те са изключително болезнени. Това е естествено, защото камъните могат да блокират пикочния път, което води до натрупване на отпадъчни течности. Последните от своя страна могат да доведат до инфекции и силна болка.

Бъбречните камъни са в резултат на концентрирани вещества в урината, което в крайна сметка образува песъчинки, а по-късно и камъни. Вижте полезна информация от starakniga.com.

А тук са 5 начина да избегнете образуването на камъни в бъбреците:

  • Увеличете приема на вода

Най-лесният начин да предотвратите образуването на камъни в бъбреците е да запазите урината си, чрез разреждане. Това е естествено случай ако пиете достатъчно вода. Всеки човек се нуждае от около 8 чаши вода дневно. Ако имате камъни в бъбреците или живеете в гореща регион увеличение приема в зависимост от вашите нужди. Един добър начин да се постигне това е като приемате достатъчно количество и едновременно следите урината си. Концентрираната урина е жълта, а разредената и почти безцветна показва високо съдържание на вода. Разберете за http://otgore.com.

  • Роля на натрий и протеини

Не забравяйте, че вашето тяло е програмирано естествено да отнема вниманието, когато не се използва. Ако ви се ядат много животински продукти или месо и не упражнявате много физическа дейност, то вероятно тялото ви да има излишък на протеин, който трябва да промие бъбреците. Този протеин може да доведе до натрупване на камъни, което също е свързано с високо нива на натрий в тялото. Най-добрият начин да използвате по-малко сол в храната и да се опитате да се храните с по-балансирана диета.

  • Бъдете внимателни с млечни продукти

Млечните продукти са с високо съдържание на калций, който сам по себе си е отговорен за камъни в бъбреците, тогава и кръвната захар е с високо ниво на калций. Въпреки това, балансираният прием на калций, ще гарантира, че не сте изложени на риск от камъни. Добавките, от друга страна, са свързани с повишени шансове за формиране на камъни в бъбреците и трябва да се избягват, освен ако не са предписани от Вашия лекар. В http://obrazovatelno.com, може да откриете и друга важна информация.

  • Избягвайте оксалатни храни, богати

Калциев оксалат е един от най-често срещаните видове и може да бъде избегнат, чрез намаляване на такива богати храни. Сред тях са цвекло, спанак, ядки, шоколад и чай. Не изпускайте и http://segashno.com.

  • Пийте лимонада

Цитратът се смята за много ефективен срещу образуването на камъни в бъбреците и лимоните са отличен източник за това. Въпреки това, не трябва да минават за ароматизирани напитки, защото съдържат недвижим лимонов сок, а такъв цитрат присъства в него.